Projekt Frivillig – ind i fællesskabet gennem frivilligheden

Horsens Statsskole deltager i Projekt Frivillig, der er et tværministerielt samarbejde mellem Social- og Indenrigsministeriet, Kulturministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling

Projekt Frivillig hjælper dig, der går på en ungdomsuddannelse, med at få endnu mere ud at frivilligt arbejde.

Som frivillig får du sjove oplevelser, du bliver udfordret og måske får du også nye venner. Samtidig gør du en forskel for andre.

Det frivillige arbejde kan være:

• for ungerne på fodboldholdet,
  • for spejderne i den lokale kreds,
  • for de gamle på plejehjemmet,
  • for de andre elever via elevrådsarbejde,
  • for de andre elever ved at arrangere fester

Når du er frivillig, lærer du mange ting, du kan bruge, når du skal søge en praktikplads, et fritidsjob eller søge ind på en uddannelse. Projekt Frivillig vil gøre det nemmere for dig at fortælle, hvad du har lært som frivillig.

Har du udført min. 20 timers frivilligt arbejde kan du få et frivillighedsbevis, med en beskrivelse af de opgaver du har lavet og de kompetencer du har tilegnet dig. Frivillighedsbeviset kan lægges ved dit cv, når du skal søge arbejde eller videre uddannelse.

Er du med i elevorganisationerne på Horsens Statsskole som ex. elevrådet, OD-gruppen, HSG eller andet frivilligt arbejde på skolen, så er du berettiget til et frivillighedsbevis fra skolen

Laver du frivilligt arbejde uden for skolen, er det organisationen uden for skolen, der skal sikre, at du opfylder kravene med min. 20 timer og den, der underskriver dit bevis.

Har du fået lyst til at blive frivillig?

Kan du kontakte skolens frivillighedsvejleder Liv Tind Hauch (lt@hs-gym.dk), eller læse mere på projektfrivillig eller følg projektfrivillig på Facebook, hvor der også løbende slås frivillige muligheder op.

Er du frivillig min. 20 timer: Bestil dit frivilligbevis her.