Studieretninger på STX

På Horsens Statsskole tilbyder vi et bredt udvalg af studieretninger under hver af de 4 hovedområder:
Naturvidenskab, Samfundsvidenskab, Sprog og Kunst.

Du kan se en oversigt over de studieretninger, vores nuværende elever har:
Studieretninger 2017-20

Hver studieretning fokuserer på 2 eller 3 fag, som profilerer din uddannelse imod de områder, som interesserer dig mest.
Studieretningerne består af obligatoriske fag og valgfag.

Du kan her se en oversigt over de studieretninger, vi tilbyder her. Klik for at læse mere om de enkelte studieretninger. Du kan også downloade en oversigt med alle studieretninger her. og en samlet folder med en grundig beskrivelse af studieretningerne her

Naturvidenskab

Er du interesseret i teknologi, The Big Bang, kroppens mekanismer eller fx klima og energi? De naturvidenskabelige studieretninger på Horsens Statsskole dækker bredt og vores nye sciencebygning giver dig de bedst rammer med det nyeste udstyr.

Samfundsvidenskab

Synes du, at det er spændende at diskutere samfundsforhold og politik? Kunne du tænke dig at få indsigt i de processer, som påvirker menneskers liv og udvikling? På de samfundsvidenskabelige studieretninger diskuterer vi aktuelle temaer både på det globale, europæiske og nationale niveau. Vi arbejder med teorier om sociologi, økonomi og politik for at blive klogere på den verden, vi lever i.

Sprog

De sproglige studieretninger er for dig, der gerne vil fordybe dig i verdenssprog som engelsk, fransk, italiensk, spansk og tysk og samtidig få et fagligt indblik i forskellige kulturer fra alle verdenshjørner.

Kunst

På de kunstneriske studieretninger får du rig mulighed for at udvikle dig musikalsk og kreativt – såvel praktisk som teoretisk.

Inden for de fire hovedområder har du forskellige muligheder for at sammensætte fagene.

Obligatoriske fag:
Dansk, engelsk, fysik, matematik, historie, oldtidskundskab, religion, samfundsfag og idræt.

Andre fag:
Biologi, bioteknologi, geovidenskab, kemi, naturgeografi, billedkunst, dramatik, mediefag, musik, erhvervsøkonomi, filosofi, psykologi, latin, retorik, fransk, italiensk, spansk og tysk.

Hvilke andre fag, du skal have, afhænger af den studieretning, du vælger:

Naturvidenskab

Studieretning 12

Musik A

Bliv elev på Horsens Statsskole

Overvejer du, om Horsens Statsskole skal være dit fremtidige gymnasium? Så læs mere om hvordan du bliver optaget her.