STX

STX er den almene studentereksamen. Vi tilbyder dig tre år, der åbner din verden, udfordrer dig fagligt, modner dig personligt og forbereder dig til en videregående uddannelse. Vi er ambitiøse med det faglige og det sociale miljø på vores skole.

STX består af et tre måneder langt grundforløb og et to-trekvartårs studieretningsforløb. Vi har et bredt udbud af studieretninger inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab, sprog og kunst med musik. Din uddannelse er sammensat af den studieretning, du har valgt, dine valgfag og obligatoriske fag. Læs mere her på siden.

Gennem de valg du træffer, kan du designe din egen studentereksamen, få mest ud af dine tre spændende år og opnå adgang til den videregående uddannelse, du drømmer om efter gymnasiet.

Bliv elev på STX

Det er måske de tre fedeste år. Det er en kæmpe personlig udvikling ud over den faglige udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende og finder ud af, hvad man vil

Elev, Horsens Statsskole

 

Grundforløb

På STX starter du med et grundforløb som varer tre måneder. Her møder du en række fag og får et solidt grundlag til at vælge den studieretning, din gymnasieuddannelse skal bygge på.

Læs mere om studieretningerne her.

Valgfag på STX

C-niveau B-niveau A-niveau
Astronomi
Billedkunst Billedkunst
Biologi
Drama Drama
Engelsk
Erhvervsøkonomi
Filosofi
Fransk
Fysik Fysik
Idræt
Kemi Kemi
Latin
Matematik Matematik
Mediefag Mediefag
Musik Musik
Naturgeografi Naturgeografi
Psykologi Psykologi
Retorik
Samfundsfag Samfundsfag
Tysk

Valgfag

I flere studieretninger har du et frit valg. Det er et valgfag på C-niveau ELLER en opgradering af et fag fra C-niveau til B-niveau ELLER en opgradering af et fag fra B-niveau til A-niveau.

 

Eksamen

Du får årskarakterer i alle fag, og de afsluttende årskarakterer kommer til at indgå i dit gennemsnit. Du skal til eksamen i nogle af dine fag.

 

Krav

Optagelse på stx kræver, at du har afsluttet 9. klassetrin i folkeskolen eller tilsvarende.

 

Alle fag på Horsens Statsskole

Du kan læse om alle fag der tilbydes på skolen ved at følge linket her.

Bliv elev på Horsens Statsskole

Overvejer du, om Horsens Statsskole skal være dit fremtidige gymnasium? Så læs mere om hvordan du bliver optaget her.