Studierejser

På Horsens Statsskole er rejser en vigtig del af uddannelsesforløbet. På hver årgang i STX vil du komme på en studierejse og i HF rejser du én gang. Studierejserne er en del af undervisningen, og der deltager altid faglærere på rejsen.

Hamborg – 1g

Når 1g-eleverner er kommet godt i gang i deres nye studieretningsklasser i november måned, rejser de til Hamborg i tre dage. Afgang fra skolen er onsdag middag med hjemkomst fredag sidst på eftermiddagen. Alle klasser bor på det samme hotel, men har i øvrigt forskelligt program, som er sammensat af de to lærere, hver klasse har med.

I skoleåret 2017/18 er turen fra onsdag den 29. november til fredag den 1. december 2017.

Studieturen – 1h og 2g (og i 2017/18 også 2h)

I 1h og 2g tager alle klasser på en tur til udlandet i uge 12 (2018), mens 2h rejser i uge 38 (2017). Rejsemålet besluttes af klassens lærere. Det kan både være til klassiske rejsemål som fx Berlin, London, Wien eller Firenze, men vi oplever også klasser, som tager til destinationer som Sicilien eller Istanbul. Desuden har Horsens Statsskole en udvekslingsaftale med Stanislav Gymnasium i Ljubljiana, Slovenien, så i nogle år er der også en eller flere klasser, der får mulighed for at komme helt tæt på de slovenske gymnasieelevers hverdag og det slovenske samfund samt at modtage de slovenske elever til genbesøg i Horsens. En typisk studietur er på 4-5 overnatninger.

København – 3g

Den sidste obligatoriske rejse er turen til København for 3g i uge 38 fra onsdag til fredag. Alle klasser bor på Danhostel lige ved Langebro. Typiske udflugtsmål er fx Nationalmuseet, Christiansborg og en teatertur, men som på turen til Hamburg har alle klasser individuelt program og egne lærere med.

I skoleåret 2017/18 rejser klasserne 3d og 3e i stedet til Bruxelles med samfundsfag A.

Bliv elev på Horsens Statsskole

Overvejer du, om Horsens Statsskole skal være dit fremtidige gymnasium? Så læs mere om hvordan du bliver optaget her.