Studierejser

På Horsens Statsskole er rejser en vigtig del af uddannelsesforløbet. På hver årgang i både STX og HF vil du komme på en studierejse. Studierejserne er en del af undervisningen, og der deltager altid faglærere på rejserne.

Hamborg – 1.g

Når 1.g-eleverner er kommet godt i gang i deres nye studieretningsklasser i november måned, rejser de til Hamborg i tre dage. Afgang fra skolen er onsdag middag med hjemkomst fredag sidst på eftermiddagen. Alle klasser bor på det samme hotel, men har i øvrigt forskelligt program, som er sammensat af de to lærere, hver klasse har med.

I skoleåret 2019/20 er turen fra onsdag den 27. november til fredag den 29. november 2019.

Studieturen – 1.hf og 2.g

I 1.hf og 2.g tager alle klasser på en tur til udlandet i uge 14 (2020). Rejsemålet besluttes af klassens lærere. Det kan både være til klassiske rejsemål som fx Berlin, London, Wien eller Firenze, men vi oplever også klasser, som tager til destinationer som Sicilien eller Istanbul. En typisk studietur er på 4-5 overnatninger.

København – 2.hf og 3.g

Den sidste rejse er en tur i 2.hf og 3.g i uge 38. I år (2019) skal 2p, 2q, 3s, 3x, 3y og 3z til København. Klasserne rejser fra onsdag middag til fredag sidst på eftermiddagen. Elever og lærere bor på Danhostel lige ved Langebro og typiske udflugtsmål er Nationalmuseet, Christiansborg og en teatertur, men som på turen til Hamburg har alle klasser individuelt program og egne lærere med.

3a, 3b, 3c og 3m rejser i samme uge til Bruxelles med samfundsfag A og musik A. Her er der afgang tirsdag aften og hjemkomst lørdag aften. Flere EU-institutioner besøges, ligesom musikeleverne også skal til koncert og besøge museer.

Bliv elev på Horsens Statsskole

Overvejer du, om Horsens Statsskole skal være dit fremtidige gymnasium? Så læs mere om hvordan du bliver optaget her.