Taurus observatoriet

I toppen af Horsens Statsskole ligger Taurus Observatoriet.

I vinterhalvåret vender vi blikket opad og byder inden for til en række spændende aftener i observatoriet.

Her kan alle deltagere se med, når observatoriets kikkert rettes mod f.eks. Saturns ringe, nye stjerner under dannelse eller fjerne galakser med deres milliarder af stjerner. Igennem årene har utallige gæster forladt jorden for en stund og taget med ud på denne rejse.

Leder af Observatoriet er Jakob Holden Nielsen, som desuden underviser i fysik og matematik på Horsens Statsskole.

Åbent observatorium tilbyder ca. 10 aftenarrangementer om året. De flere hundrede besøgende årligt er blandt andre skolens elever og forældre, folkeskoleklasser og andre interesserede fra Horsens og omegn.

Torsdag 15.11.18 Kig på stjernehimlen (mest for børn).
Onsdag 21.11.18 Månen
Tirsdag 27.11.18 Galakser
Torsdag 6.12.18 Mars
Onsdag 12.12.18 Kig på stjernehimlen (mest for børn).

Hvornår foregår det?

Kl. 19.00

Hvad koster det?

Der er gratis adgang.

Hvem kan komme?

Alle er velkomne, børn som voksne, unge som gamle. Der kan i et vist omfang laves specialarrangementer for grupper, f.eks. skoleklasser, foreninger etc.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Man behøver ikke melde sig til på forhånd. For specialarrangementer, kontakt Jakob Holden Nielsen