Optagelse på HF

Overvejer du at læse HF på Horsens Statsskole? Her på siden kan du læse mere om HF på Horsens Statsskole. Vi ved en god faglig start er afgørende for at få en eksamen. Derfor har vi valgt at afsætte flere lærerressourcer til dansk, engelsk og matematik, som måske er de vigtigste fag for din videre uddannelse. Det betyder, at du er sikker på at blive udfordret på netop dit niveau. HF er sammensat af en række obligatoriske fag og som noget nyt også at du skal vælge en fagpakke.

Fag på HF

Blandt de obligatoriske fag er der to faggrupper: Naturvidenskabelig faggruppe (NF) og Kultur- og Samfundsfaggruppen (KS).

Naturvidenskabelig faggruppe (NF)

Den naturvidenskabelige faggruppe består af fagene biologi, geografi og kemi, der alle svarer til et C-niveau. I slutningen af 2.semester afsluttes faget med en opgave og en mundtlig eksamen i et af fagene.

Kultur- og samfundsfaggruppen (KS)

Kultur- og samfundsfaggruppen består af fagene historie, religion og samfundsfag. Historie er på B-niveau, mens religion og samfundsfag er på C-niveau. I løbet af tiden du har KS gennemføres flere tværfaglige forløb. I slutningen af 3. semester afsluttes faget med en opgave og en mundtlig eksamen i et af fagene.

Et vigtigt valg før du begynder

Når du søger om optagelse på HF ved Horsens Statsskole, skal du vælge enten et kunstnerisk fag  eller idræt.

01. Vælg mellem kunstnerisk fag eller idræt

Inden du  begynder på HF skal du vælge imellem enten et kunstnerisk fag på C-niveau: billedkunst, dramatik, mediefag eller musik. Eller idræt. Dit valg er bindende og faget afsluttes med eksamen efter 1.semester. Hvis du overvejer fagpakken “Politi og beredskab” så skal du have haft idræt på c niveau.

02. Fagpakker og valgfag

Helt centralt på HF uddannelsen er fagpakkerne. På Horsens Statsskole kan du vælge imellem 4 fagpakker og en udvidet fagpakke der retter sig imod universitetsuddannelserne. Undervisningen i fagpakkerne er i 3. og 4 semester. Til hver fagpakke har du minimum et valgfag på c niveau. Valgfagene er også i 3. og 4 semester.

Nogle valg på B-niveau forudsætter, at du har haft faget som valgfag på C-niveau i 1. HF. for eksempel idræt.

I 1. og 2. semester vil vi igennem flere forløb og introduktion til fagpakkerne hjælpe dig til, at vælge den helt rigtige fagpakke for dig.

Samtale på skolen

Alle ansøgere til HF-uddannelsen indkaldes til en samtale med en studievejleder på Horsens Statsskole. Studievejlederen vurderer, om du kan blive optaget på HF. Studievejlederen indstiller i nogle tilfælde ansøgere til en optagelsesprøve.

Skolestart

På din første skoledag vil du blive modtaget af introudvalget. Her møder du dine kommende klassekammerater, nogle af lærerne og dine introværter. Introværterne er elever på skolen, som hjælper dig og de andre nye elever med at falde til og komme godt i gang med livet på Horsens Statsskole.
Den første uge er introuge, og her vil foregå forskellige faglige og sociale aktiviteter. Ugen afsluttes med en introfest for hele 1.årgang.

Vigtige datoer

Når du er i gang med at søge om optagelse på Horsens Statsskole, er der nogle datoer, som du skal være opmærksom på:

1. marts

Ansøgningsfrist til at blive optaget på Horsens Statsskole for unge, der kommer direkte fra folkeskolen.

Ansøgningsfristen for unge, som er gået ud af folkeskolen og ikke kommer direkte efter 9/10.klasse er 15. Marts.

Marts

HF-elever er til samtale med en studievejleder på skolen.

29. marts – 1. April

Optagelsesprøver.

Du får svar på, om du er optaget på Horsens Statsskole.

14. august

Første skoledag på Horsens Statsskole.

Optagelsesprøve

Du kan blive indstillet til optagelsesprøve af din folkeskole eller af studievejlederen på Horsens Statsskole. Optagelsesprøven er en faglig prøve i kernefag, som du har haft i folkeskolen. Det drejer sig om fagene dansk, engelsk, matematik og enten fransk, tysk eller fysik – afhængigt af dine valg.

Optagelse på STX?

Ønsker du at se optagelsesinformationerne til STX?