Brobygning

8. og 10. klasser kan komme ud og prøve kræfter med gymnasielivet

I løbet af din brobygning vil vi vise dig, hvordan livet som gymnasieelev på Horsens Statsskole ser ud – uanset om du er interesseret i STX eller HF.
Du kommer til at indgå i undervisningssituationer med lærere og gymnasieelever, og prøve kræfter med vores faglige miljø. Du kommer også til at opleve skolegangen uden for de forskellige fag. Her vil du se, hvordan frikvartererne foregår, hvordan eleverne omgås og mærke den særlige stemning, som kendetegner vores skole.

Vi giver dig et indblik i, hvad en gymnasial uddannelse indebærer, og hvordan det er at være elev på Horsens Statsskole, så du har et godt grundlag for at træffe dit uddannelsesvalg.

Brobygning på 8. klasse – Læs mere her

Brobygning på 10. klasse – Læs mere her

Læs vores folder om STX og HF her

Yderligere information

Foruden undervisningen i fagene vil du få lejlighed til at opleve, hvordan det er at være elev på Horsens Statsskole.

Du vil få mulighed for at deltage i fællesarrangementer for eleverne, hvis der er planlagt nogen i de dage, du er på skolen. Uden for den skemalagte undervisning vil du også kunne benytte kantinen, vores bibliotek samt it-faciliteter på linje med de øvrige elever.

HUSK – medbring en computer, hvis du har en.

Elever på brobygningskurserne vil blive behandlet, som de øvrige elever på stedet, og skolen stiller de samme krav til tilstedeværelse og aktiv deltagelse i undervisningen.

Studievejledning

Under dit brobygningsforløb vil du få en studievejleder tilknyttet, som vil informere dig om adgangskrav, generelle forventninger til kommende elever og om dine muligheder, når du har fået din hue.

Du er velkommen til at kontakte skolen her, hvis du har spørgsmål om brobygning. Vi glæder os til at tage imod dig på Horsens Statsskole.

Du kan få et indtryk af hverdagen på gymnasiet i filmen her