D.21. april var vi, Gunhild Oshiro Jepsen (3f) , Maria Ravn (3f) og Julie Kabels Mortensen (3k) på en geofelttur til Sydengland med Københavns Universitet.

Sammen med 9 andre naturvidenskabsinteresserede 2.g’er fra rundt omkring i Danmark blev vi fløjet til England, hvor vi over en periode på fire dage fik et indblik i, hvordan det er at studere inden for geofagene. Vi var blandt andet ved Lyme Regis, hvor den stod på fossiljagt og identifikation af ammonitter (forhistorisk blæksprutteart), vi var på gåtur langs Lulworth Coast, hvor vi var på rejse gennem tiden, idet vi ved at gå langs kystlinjen oplevede evolutionen af sedimenterne. Vi opmålte sågar Chesil Beach, som er en meget unik strand med en stejl hældning. Men især gjorde oplevelsen på den sidste dag stort indtryk idet vi begav os ud til Osmington Mills, hvor målet var at få udvundet olie af sedimentet langs stranden – det lykkedes!

Alle ovenstående ture var netop så spændende og lærerige, idet vi hver aften havde faglig undervisning som understøttede det vi havde set om dagen, og det vi ville komme til at se den efterfølgende dag.

Formålet med turen var at give os unge studerende et indblik i hvad det er man laver, når man læser enten geologi eller geofysik på universitetet. Da turen var slut oplevede vi endda at flere af vores skønne medrejsende havde fået så meget smag for geofagene, at de næsten var afklarede omkring, at det var det, de ville læse i fremtiden.

Gunhild, Maria og Julie