Spansk

På Horsens Statsskole er spansk et meget populært fag. Du kan vælge spansk i en studieretning med engelsk eller som et valgfag på A niveau. Du kan ligeledes få spansk på B-niveau, hvis du har en studieretning med matematik på A-niveau i kombination med fysik og kemi.

I spanskundervisningen starter vi helt fra bunden, og den eneste forudsætning der kræves, er din lyst til at lære et smukt og spændende sprog, der tales af over 500 millioner mennesker verden over. Du vil hurtigt lære at sige noget på spansk, og uden at du måske ved det, kan du allerede nogle spanske ord. Har du for eksempel ikke før hørt eller brugt disse ord: tequila, salsa, tango, siesta, señorita, casa, sombrero, fiesta, flamenco og tortilla?

I spansk får du et grundlæggende, alment ordforråd, som du skal bruge til at kommunikere mundtlig og skriftligt. Ligeledes lærer du selvfølgelig spansk grammatik. Vi arbejder bl.a. med tekster, film, musik og klip fra internettet. Du lærer at forstå skrevet og talt spansk, samtidigt med du lærer om historiske, samfundsmæssige og kulturelle forhold i Spanien og Latinamerika. Man kan sige, at det spanske sprog bliver din indgang til at forstå en fremmed verden.

Vi arbejder i forskellige temaer – det kunne for eksempel være:

• Latinokulturen i USA
  • Ungdomskultur i Spanien
  • Folkevandringer til og fra spansktalende lande
  • Den spanske borgerkrig
  • Gadebørn i Latinamerika

Hvis du vælger spansk på B-niveau, følger du undervisningen i 2 år. Spansk på A-niveau er derimod et 3 årigt fag.

¡Bienvenidos! (velkommen)

Vi glæder os til at se dig og til at lære dig en masse spansk.