Fransk

Fransk er mange ting – også på Horsens Statsskole:

Det er selve det franske sprog, som vi bruger meget tid på at lære at læse, skrive, tale og forstå. Det tager tid at lære et nyt sprog helt fra bunden – men vi går langsomt frem, så de mange nye ting får tid til at rodfæste sig. Det kan være en trøst at vide, at alle de første ting, du lærer, også er de sværeste… Det bliver kun nemmere hen ad vejen!

Fransk er også et indblik i europæisk kulturhistorie: For ikke mange generationer siden var fransk det sprog, man talte i de finere kredse overalt i Europa – og i dag bruger vi et utal af franske ord på dansk: restaurant, succes, butik, balkon og mange, mange flere…

Men fransk er også et verdenssprog: På alle de fem kontinenter finder vi i dag lande, hvor fransk er enten hovedsproget eller tales af en stor del af befolkningen. I hvert fald er fransk mange steder det sprog, som man må benytte, hvis man vil være sikker på at blive forstået.

Endelig er fransk et politisk sprog: I de fælleseuropæiske institutioner (EU og NATO) er fransk – ved siden af engelsk – det obligatoriske sprog, som man skal beherske, hvis man ønsker at begå sig i de kredse.

Står du og skal vælge 2. fremmedsprog på Horsens Statsskole – så tænk over dette: Fransk er et oplagt valg! Fransk åbner døre til en ny, spændende verden! Fransk bringer dig videre!

À bientôt!